Het glazen labyrint
Een droom wordt gerealiseerd.

20 Jaar geleden had ik al de wens om ooit een labyrint van glas te maken, alleen had ik toen nog geen idee hoe en waar ik dat zou kunnen realiseren. Sinds we in het Gelderse Laren wonen heb ik dit project uit kunnen voeren. 30 juni 2012 is het labyrint voor het eerst opgesteld geweest tijdens een glasexpositie bij kasteel De Cannenburgh in Vaassen, het jaar daarop stond het in Diepenheim tijdens de jaarlijkse kunstmanifestatie. Vanaf april 2014 tot en met september 2021 heeft het labyrint op ons erf  gestaan en was het vrij toegankelijk.

 

 


Het woord Labyrint komt uit de Griekse mythologie, het was de naam van een doolhof, waarin het legendarische monster, de Minotaurus, half mens-half stier in opgesloten zat. Theseus doodde het monster met behulp van Ariadne, die hem een kluwen wol meegaf, zodat hij zijn weg weer terug kon vinden.

 

 

 

Wellicht dat door de oorsprong van het woord de term doolhof en labyrint vaak door elkaar gebruikt worden, er is echter een groot verschil. Een labyrint heeft een enkel slingerend pad waar je vanzelf naar het centrum wordt geleid, een doolhof heeft kruisende paden, waardoor je je weg kwijt raakt.

Klik hier om op de mailinglijst te komen